Prijs

Paal op Stelten zijn 3 dagen feest! Hieronder vind je de ticketinfo:

Vrijdag 04/08: gratis toegang (festivalweide Brasserie Paal26)
Zaterdag 05/08: €5 VVK / €10 kassa / Kinderen t.e.m. 6 jaar (geboortejaar 2011): gratis (Paal-centrum)
Zondag 06/08: €10 VVK / €15 kassa / Kinderen t.e.m. 6 jaar (geboortejaar 2011): gratis (Paal-centrum)

NIEUW: dit jaar is er ook een combiticket voor zaterdag en zondag beschikbaar. Dit tickets kost €13 in VVK.

Waar en hoe je een ticket koopt vind je hier.

Wanneer

Het festival gaat door op 4, 5 en 6 augustus 2017. Vrijdag start het festival om 19u00 en zijn de deuren om 18u00 open. Zaterdag kan je al binnen vanaf 18u30 en start Maximo om 19u00. Zondag gaan de deuren open om 13u00. Ghost Rockers start omstreeks 15u00. Je krijgt een festivalbandje aan de inkom, waarmee je het festival op elk moment kan verlaten om later weer binnen te komen.

een combi-bandje is vanzelfsprekend 2 dagen geldig. Vrijdag is de toegang gratis en wordt er geen bandje voorzien.

Don'ts

Net als bij de meeste andere festivals zijn drugs, vuurwerk, (vuur)wapens en gevaarlijke voorwerpen (waaronder – maar niet beperkt tot – spuitbussen of CS gas) niet toegestaan tijdens Paal op  Stelten maar eigenlijk is dat de logica zelve.

Daarnaast is het op het festivalterrein niet toegestaan om etenswaren, glaswerk, plastic flessen, bidons, blik, camelbags, (klap)stoelen, krukjes, selfiesticks, opblaasbare objecten, paraplu’s en parasols mee te nemen. Huisdieren vinden we tof, maar zijn evenmin toegestaan op het festivalterrein tenzij het een geleidehond voor mensen met een visuele handicap betreft. Een lichte (rug)tas of kleine rugzak is geen probleem, maar hou er wel rekening mee dat de beveiliging bij de ingang er zeker een kijkje in zal nemen.

Parking

Er zijn parkeerplaatsen voorzien rond het festivalterrein. Volg bovenstaande pijltjes om tot deze parkeerplaatsen te geraken. Via de P-route passeer je alle mogelijke parkeerzones.

Toegankelijkheid

Er is een rolstoelpodium, toegankelijk sanitair en een parking dichtbij voorzien voor personen met een handicap. Wens je gebruik te maken van deze faciliteiten of wil je extra informatie? Neem contact op met Inter via paalopstelten@inter.vlaanderen

Vanaf dit jaar is er ook een aparte ingang voorzien, namelijk via de Solferinostraat en dan links de Grotstraat in, zodat de afstand richting mindervalidenpodium iets makkelijker is. Je mag natuurlijk ook nog altijd via de hoofdingang binnen.
Volg bovenstaande pijltjes als je via de nieuwe toegang het festivalterrein wilt bereiken.
 

Randanimatie

Rondom het festival zijn er kermisattracties en allerlei randactiviteiten in de verschillende cafés.

Met de auto

Er is bewegwijzering voorzien in de buurt van het festivalterrein. Bij het verlaten van de E313 bij afrit 26 Paal-Beringen is er bewegwijzering voorzien naar het festivalterrein.

  • Vanuit Antwerpen: neem de A13/E313 richting Luik. Afrit 26 Paal-Beringen, sla linksaf op de Paalsesteenweg.
  • Vanuit Brussel: neem A2/E314 richting Genk/Hasselt/Leuven. Afrit 26 Lummen, sla linksaf richting Beringen en volg de baan tot het einde. Sla linksaf richting Paal.
  • Vanuit Hasselt: neem de A13/E313 richting Antwerpen. Afrit 26 Paal-Beringen, sla rechtsaf richting Paal.
  • Vanuit Genk: neem de E314 richting Leuven. Afrit 26 Lummen, sla rechtsaf richting Beringen en volg de baan tot het einde. Sla linksaf richting Paal.
Met de fiets

Gezond en goedkoop! Je kan je fiets kwijt op de fietsenparking aan de achterkant van de kerk. Let op: dit is geen bewaakte fietsenstalling!

Openbaar vervoer

Zowel van het station van Hasselt als vanuit Diest is er een rechtstreekse busverbinding naar het festival. Bereken via deze link je snelste route naar het festival.

Locatie

Paal op Stelten vindt plaats in het centrum van Paal (deelgemeente van Beringen), op de Paalsesteenweg, 3583 Beringen.

Secretariaat

Tijdens festival kan je terecht voor al je vragen in de secretariaatsunit. Deze bevindt zich aan de linkerkant voorbij de ingang (net achter de wc's). Voor en na het festival kan je terecht bij Toerisme Beringen, Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen, 011 42 15 52.

EHBO, hulpdiensten en preventie

Tijdens het festival zijn de hulpdiensten ten allen tijde aanwezig. Ze patrouilleren op het terrein, maar je kan ze ook vinden op de EHBO-post onder het secretariaat (net voorbij de ingang, achter de wc's).

Geef gauwdieven geen kans! Loop niet te koop met dure gsm's of horloges en let goed op je persoonlijke spullen.

VIP

Vip kaarten zijn voorbehouden voor partners en worden dus niet verkocht.

Food and drinks

Op het festivalterrein zijn voldoende eet- en drankstanden. Eigen eten en drank mogen het festivalterrein niet op.

onze partners