fbpx Paal op Stelten ');
Praktisch
Tickets
Prijs

Paal op Stelten, dat is 3 dagen feest! Op vrijdag 2 augustus is de toegang gratis en gaan de festiviteiten door op de festivalweide van Brasserie Paal 26. Zaterdag 3 augustus betaal je 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Zondag 4 augustus kost een dagticket 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. In voorverkoop kan je ook een combiticket voor 3 en 4 augustus kopen en hiervoor betaal je 15 euro. Kinderen t.e.m. 6 jaar (geboortejaar t.e.m. 2013) mogen gratis binnen maar moeten wel een ticket hebben. Het overzicht van de tickets vind je op de ticketpagina.

 

Waar te koop

De online ticketshop is de makkelijkste manier om je tickets te kopen. Je ontvangt je tickets meteen in je mailbox na de bestelling. Er zijn extra kosten van toepassing op de online tickets. Deze worden duidelijk vermeld in de ticketshop.

Je kan ook tickets kopen bij enkele handelaars in Beringen. Dit zijn de voorverkooppunten:

Toerisme Beringen
Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen

Vatana
Industrieweg 15, 3583 Beringen

Dranken Gijbels
Schoebroekstraat 63, 3583 Beringen

Bij Arlette Beringen
Koerselsesteenweg 75/1A, 3580 Beringen

Amerikaanse Stock
Paalsesteenweg 284, 3583 Beringen

Dagbladhandel Bij Arlette Paal
Paalsesteenweg 302, 3583 Beringen

Essec
Schoebroekstraat 48, 3583 Beringen

Spar Paal
Sint-Janstraat 7, 3583 Beringen

Wanneer

Het festival gaat door op 2, 3 en 4 augustus 2019.

Vrijdag 2 augustus

Deuren: 18:00
Optredens: 19:00

Zaterdag 3 augustus

Deuren: 19:00
Optredens: 20:00

Zondag 4 augustus

Deuren: 13:00
Optredens: 15:00

Je krijgt een festivalbandje aan de inkom, waarmee je het festival op elk moment kan verlaten om later weer binnen te komen. Een combi-bandje is vanzelfsprekend 2 dagen geldig. Vrijdag is de toegang gratis en wordt er geen bandje voorzien.

Locatie

Paal op Stelten vindt plaats in het centrum van Paal (deelgemeente van Beringen), op de Paalsesteenweg, 3583 Beringen.

Op vrijdag gaat Paal op Stelten door op de festivalweide van brasserie Paal 26, Paalsesteenweg 240, 3583 Beringen. 

EHBO, hulpdiensten en preventie

Tijdens het festival zijn de hulpdiensten ten allen tijde aanwezig. Ze patrouilleren op het terrein, maar je kan ze ook vinden op de EHBO-post onder het secretariaat (net voorbij de ingang, aan de rechterkant).

Geef gauwdieven geen kans! Loop niet te koop met dure gsm's of horloges en let goed op je persoonlijke spullen.

Secretariaat

Tijdens festival kan je terecht voor al je vragen in de secretariaatsunit. Deze bevindt zich aan de ingang. Voor en na het festival kan je terecht bij Toerisme Beringen, Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen, 011 42 15 52 of info@paalopstelten.be.

Toegankelijkheid

Voor de toegankelijkheid van Paal op Stelten werken we samen met Inter. Er is een rolstoelpodium, toegankelijk sanitair en een parking dichtbij voorzien voor personen met een handicap. Wens je gebruik te maken van deze faciliteiten of wil je extra informatie? Neem contact op met Inter via dit formulier

 

Vanaf dit jaar is er ook een aparte ingang voorzien, namelijk via de Solferinostraat en dan links de Grotstraat in, zodat de afstand richting mindervalidenpodium iets makkelijker is. Je mag natuurlijk ook nog altijd via de hoofdingang binnen.

 

 

De begeleiders van mindervaliden die een European Disability Card hebben mogen gratis binnen. De persoon in een rolstoel dient wel een ticket te kopen.

Don'ts

Net als bij de meeste andere festivals zijn drugs, vuurwerk, (vuur)wapens en gevaarlijke voorwerpen (waaronder – maar niet beperkt tot – spuitbussen of CS gas) niet toegestaan tijdens Paal op  Stelten maar eigenlijk is dat de logica zelve. Daarnaast is het op het festivalterrein niet toegestaan om etenswaren, glaswerk, plastic flessen, bidons, blik, camelbags, (klap)stoelen, krukjes, selfiesticks, opblaasbare objecten, paraplu’s en parasols mee te nemen. (Huisd)ieren vinden we tof, maar zijn evenmin toegestaan op het festivalterrein tenzij het een geleidehond voor mensen met een visuele handicap betreft. Een lichte (rug)tas of kleine rugzak is geen probleem, maar hou er wel rekening mee dat de beveiliging bij de ingang er zeker een kijkje in zal nemen.

Food and drinks

Op het festivalterrein zijn voldoende eet- en drankstanden. Eigen eten en drank mogen het festivalterrein niet op.

VIP

Vip kaarten zijn voorbehouden voor partners en sponsors en worden niet verkocht.

Parking

Er zijn parkeerplaatsen voorzien rond het festivalterrein. Volg de signalisatie rondom het evenement om tot deze parkeerplaatsen te geraken. Via de P-route passeer je alle mogelijke parkeerzones. Bekijk onze pagina met verkeersmaatregelen voor meer info.

 

 

Met de auto

Er is bewegwijzering voorzien in de buurt van het festivalterrein. Bij het verlaten van de E313 bij afrit 26 Paal-Beringen is er bewegwijzering voorzien naar het festivalterrein.

  • Vanuit Antwerpen: neem de A13/E313 richting Luik. Afrit 26 Paal-Beringen, sla linksaf op de Paalsesteenweg.
  • Vanuit Brussel: neem A2/E314 richting Genk/Hasselt/Leuven. Afrit 26 Lummen, sla linksaf richting Beringen en volg de baan tot het einde. Sla linksaf richting Paal.
  • Vanuit Hasselt: neem de A13/E313 richting Antwerpen. Afrit 26 Paal-Beringen, sla rechtsaf richting Paal.
  • Vanuit Genk: neem de E314 richting Leuven. Afrit 26 Lummen, sla rechtsaf richting Beringen en volg de baan tot het einde. Sla linksaf richting Paal.
Omleidingsroute

Tijdens Paal op Stelten zal het verkeer omgeleid worden via de omliggende wegen. De omleidingsroutes kan je terugvinden op onze pagina met verkeersmaatregelen.

Feest in het centrum

Rondom het festival zijn er kermisattracties en allerlei randactiviteiten en optredens in de verschillende cafés.